FAQ 2018-07-16T16:52:41+00:00

Vragen?

Hier vind je de meest gestelde vragen over een natuurlijke lifestyle voor jezelf en je dier,
m’n praktijk en nog veel meer! 

Kom je ook op locatie?

Jazeker! We willen graag dat iedereen gebruik kan maken van onze diensten. Wanneer het mogelijk is, is een ontmoeting in de praktijk het fijnst. Maar als dit niet kan, bijvoorbeeld door geen vervoer, gezondheidsproblemen of een specifieke klacht van een dier, kom ik gewoon aan huis. Ik zorg dan dat ik alle benodigde spullen bij me heb, waardoor het consult net zo volledig wordt als in de praktijk! Dieren zoals paarden, koeien, varkens en geiten worden natuurlijk altijd op locatie behandeld.

Doe je ook titerbepalingen in de praktijk?

Jazeker! Ik doe dit echter niet zelf, maar soms organiseer ik een titersessie voor honden met een dierenarts, die de waardes van de test goed kan interpreteren en deze noteert in het paspoort van je hond. Titeren van katten doen we helaas nog niet. Wil je weten of en wanneer er een titersessie wordt georganiseerd? Volg dan mijn Facebookpagina!

Meer weten over een titerbepaling? Lees dan onderstaand stukje of neem contact op!
Al vele jaren vaccineren we onze huisdieren en dit heeft er toe geleid dat bepaalde ziektes niet meer of veel minder voorkomen. Een vaccinatie zorgt ervoor dat een dier antistoffen aanmaakt tegen een bepaalde ziekte. Mocht het dier deze ziekte tegenkomen, dan zullen de antistoffen ervoor zorgen dat er geen ziekte optreedt. Het dier is beschermd. Deze bescherming blijft voor een bepaalde tijd in het lichaam aanwezig en dit blijkt langer te zijn dan we altijd dachten. Door te controleren of er nog antistoffen in het lichaam van je hond zijn, kun je voorkomen dat het dier te veel of te vaak geënt wordt. Want vaccinaties hebben helaas niet alleen voordelen. Doordat een vaccin bepaalde chemische toevoegingen bevat, wordt het lichaam flink belast. Ook kan het voorkomen dat het immuunsysteem van slag raakt door een vaccin. Er zijn dus diverse redenen om goed te bekijken of het nodig is om je dier te vaccineren.

Wil jij weten of inentingen bij jouw hond wel nodig zijn? 
Dat kun je te weten komen met behulp van de Vaccicheck. Met deze test kijkt de dierenarts naar de antistoffen die jouw hond heeft tegen ziektes uit de cocktailenting: Parvo, Hepatitis en Hondenziekte. Dit noemen we titeren. Voldoende antistoffen betekent dat je niet hoeft te vaccineren. Enten op maat dus. Praktisch komt het er op neer dat er een heel klein beetje bloed wordt afgenomen en je snel de uitslag hebt. De uitslag wordt bijgeschreven in het entingsboekje. Zonodig kan er geënt worden.

Bel voor een afspraak!