OVER 2019-06-17T13:57:21+00:00

Dat moest ik teckelen!

Ik miste een platform over (natuurlijke) diergezondheid vol met tips en thuisadvies voor een natuurlijk leven in balans voor je dier én daarmee ook voor jou. Tijd om dat op te zetten. Maar wie ben ik dan? Dat lees (en zie) je hieronder!

CHARLOTTE OLSTHOORN • MA & MSc

Mijn liefde voor dieren en interesse in gezondheid gaat ver terug!

Opa en oma hadden een korthaar teckel. Een prachtig black & tan exemplaar, die zonder enige moeite 15 jaar werd. Ook bij ons thuis kwam het ene dier na het andere; cavia’s, hamsters, vogeltjes, een wandelende tak en regelmatig nam ik wat in een potje mee naar huis. Mijn ouders gaven mij uiteindelijk de al zolang gewenste eigen hond toen ik 12 was.

Sam, mijn ruwhaar teckel. Van opa had ik alles over verzorging al geleerd. En toch ging ik verder op onderzoek uit, leerde zelf veel over honden (en andere dieren), hun gedrag en gezondheid en merkte dat ik dit heel erg leuk vond! Alles wat ik leerde testte ik op Sam en na een paar jaar leerde ik als meisje mijn hond los te lopen en niet meer continu aan de lijn. Een mooie basis en een goede verklaring voor hoe mijn liefde voor dieren gegroeid is.

Wat je later niet wil worden? En wat dan wel?

Na het gymnasium kwam de keuze voor een studie. Ondanks dat ik heel graag meer wilde leren over dieren, wilde ik nooit dierenarts worden. Waarom, dat wist ik niet helemaal, maar ik was er wél zeker van dat ik niet wilde opereren. Ik wilde dieren helpen, maar hoe? Ik zocht en vond de oplossing in het natuurlijke. Kijken naar het dier zelf, zijn oorsprong en wat dat ons vertelt. Maar hoe zat het dan met de eigenaar, vroeg ik mij af. Ik besloot daarom psychologie te studeren. Ik kreeg daarna de kans een nieuwe master te gaan doen, helemaal gericht op de relatie tussen mens en dier. Er ontbrak voor mijn gevoel nog wel het stukje dier alleen, ondanks mijn uitgebreide zelfstudie. Er kriebelde iets. Op een dag opende ik m’n laptop en uit het niets vond ik een opleiding voor natuurgeneeskunde voor dieren. Dit klopte volledig! Het maakte mijn droom compleet; het kunnen helpen van mensen én dieren met hun totale gezondheid, op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Een eigen gezondheidspraktijk voor dieren werd realiteit

Langzaam ontstond het idee om mijn eigen gezondheidspraktijk op te zetten.

Met veel plezier ben ik hiermee begonnen. Veel van mijn klanten hebben dieren met klachten en ik begeleid hen met hun dieren, maar ook met zichzelf. De grootste voldoening haal ik uit hun vooruitgang. Wanneer ik zie dat mens én dier zich door mijn adviezen écht beter gaan voelen, voel ik me ook blij en trots.

Maar hoe mooi het ook is om dieren in het echt te kunnen helpen, de huidige tijd brengt steeds meer online door. Hoe beter daarop in te spelen dan door ook online consulten aan te bieden? Zo wordt mijn droom voor nog meer mensen bereikbaar en ben ik in staat om nog veel meer dieren te helpen!

Eat well, play hard, get outside & have fun!

Met dit platform geef ik jullie een inkijkje in de wereld van de natuurlijke diergezondheidszorg. Ik wil zoveel mogelijk dieren zo gezond mogelijk laten worden en laten blijven. Hoe mooi zou het zijn als er meer bewustzijn komt voor een sterke gezondheid met een natuurlijke basis, zodat dier en eigenaar optimaal kunnen genieten en zich geen zorgen meer hoeven te maken?

Dat is mijn doel: dieren op een natuurlijke, stressvrije manier helpen om gezond te worden, te zijn en te blijven. Een natuurlijke levensstijl met gezond eten, ontspanning, beweging, buitenlucht en plezier vormt daarbij voor mij de basis van mijn missie: dit zijn de 5 punten die voor ieder dier van toepassing zijn. Op dit platform laat ik zien hoe je deze vijf componenten voor je dier op een gemakkelijke manier in je leefpatroon kunt voegen én hoe je je dier kunt helpen zo gezond mogelijk te blijven.

Mijn missie: eat well, play hard, get outside & have fun!

Met het gratis dierenadvies wordt er al een goed begin voor m’n doel gemaakt, maar wil je meer of persoonlijke begeleiding? Dan ga ik samen met jou aan de slag via online én/of offline hulp. Kies wat voor jou het beste uitkomt en help zo je dier weer in balans te komen. Dan is mijn missie geslaagd!

En jij dan? Hoe ziet jouw leven er uit?

Ja, ik kan me voorstellen dat je je dat nu afvraagt. Ik probeer, samen met mijn dieren, zoveel mogelijk te genieten van een natuurlijke levensstijl. Genieten, dat staat voorop. Ik snap dat, als je pas met natuurgeneeskunde in aanraking komt, je er wat sceptisch tegenover staat. Maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Maak keuzes die voor jou goed voelen en vraag om hulp als je dat kunt gebruiken. Ieder stapje wat je zet komt de gezondheid van je dier al ten goede; bewustwording (bijvoorbeeld door het kijken op dit platform!) is een mooi begin. Zo ben ik immers ook begonnen! Inmiddels is gezond eten, iedere dag beweging en buitenlucht en voldoende ontspanning en plezier een tweede natuur geworden voor mij en mijn dieren. Wil je dat ook? Dat kan! Lees snel verder voor meer informatie over de mijlpalen van mijn missie!

Voeding, de basis van het immuunsysteem

Het liefst eet ik zelf zoveel mogelijk biologisch, nog liever kies ik voor biologisch dynamisch.

Groenten en fruit dat de tijd heeft gekregen om volwassen te worden en daardoor een enorme hoeveelheid vitaminen en mineralen bevat. Alhoewel dit misschien niet altijd even makkelijk lijkt, is het goed te doen als je eenmaal je vaste adresjes hebt. Ik merk aan mijzelf dat ik het prettig vind als ik weet waar producten vandaan komen.

Het liefst koop ik dan ook lokaal; niet alleen vind ik het een voordeel dat dit een positieve invloed heeft op het milieu, maar ook het ondersteunen van de lokale ondernemer vind ik een mooi streven. Dat dieren een goed leven hebben gehad, echt dier hebben mogen zijn en met respect behandeld worden is voor mij erg belangrijk. Wanneer ik vlees eet, ook al is dat echt weinig, zorg ik dat ik dat koop bij een lokale boer, waarvan ik zeker weet dat de dieren een goed leven hebben gehad én dat het vlees biologisch is.

Mijn filosofie voor dieren is eigenlijk hetzelfde: zo natuurlijk mogelijk en afgestemd op de diersoort, met respect voor de inhoud, of het nu plantaardig of dierlijk is. Ik geloof dat voeding de basis is van een gezonde levensstijl, niet alleen voor dieren, maar ook voor mensen.

Het bos in, het strand op: frisse lucht!

Naast voeding is het natuurlijk belangrijk om ook andere factoren in de gaten te houden. Lichaamsbeweging, buitenlucht, spijsvertering en levensstijl bijvoorbeeld. Denk ook eens wat slaap, stress, werk en relaties met anderen met jou en met je dier kunnen doen.

Alles staat in verbinding met elkaar; het gaat om het totaalplaatje. Ieder dier en ieder mens is anders, maar uiteindelijk willen we voor allemaal hetzelfde: het vinden van de juiste balans voor ieder individueel. Ikzelf vind het heerlijk om iedere dag door het bos te lopen met James, mijn Welsh Corgi Cardigan.

Afgewisseld met weekendjes aan zee voor mij het perfecte evenwicht. Even het hoofd leegmaken na een drukke dag, samen bewegen en spelen én frisse lucht binnenkrijgen is echt heel belangrijk.

Ontspanning zorgt voor meer plezier

Met een natuurlijke levensstijl kunnen jij en je dier je fit en blij voelen. Het klinkt heel simpel, maar toch is het soms best lastig om zo’n levensstijl in te voegen in je leefpatroon. Maar dat hoeft het niet te zijn als je gewoon begint met het volgen van het advies wat jouw dier en jou kan helpen.

De snelle veranderingen in de gezondheidswereld en de enorme hoeveelheid aan informatie op internet kunnen soms verwarring geven. Als je niet weet waar en hoe je moet beginnen en je hebt behoefte aan kennis gestoeld op een wetenschappelijke en natuurgeneeskundige achtergrond, dan kan dit platform je helpen. Zie het gratis dierenadvies als een richtlijn om je dier een stapje in de goede richting te helpen. Voor specifieke vragen over de gezondheid van je dier of begeleiding kun je online of offline hulp vragen.

Het is een snelle, gemakkelijke manier om je dier te helpen zich weer helemaal goed te voelen. Zonder stress, zonder moeite, op een ontspannen manier. Ik heb zelf natuurlijk ook altijd dieren gehad en weet hoe het voelt als je dier ziek is of gedrag vertoont wat je niet prettig vindt. Ik weet hoe het is als je niet goed weet wat te doen, als je twijfelt over wat nu het beste is, maar ook hoe het is om je gehoord te voelen bij een dierenarts c.q. natuurgeneeskundig therapeut. Want dat is heel belangrijk: keuzes moeten wel bij jou als persoon én bij je dier passen.

Samen kijken we daarom naar wat jouw hulpvraag is, wat jij belangrijk vindt en wat voor je dier het beste is. Ik hoop dat mijn platform je inspireert, motiveert en jou en je dier laat genieten van een natuurlijke levensstijl. Gezond leven in balans én genieten, dát is waar het om gaat.

Gratis advies bekijken
Een afspraak maken
Bel voor een afspraak!