Over mij

Al jaren droom ik van een platform over natuurlijke (dier)gezondheid vol met tips en thuisadvies voor een natuurlijk leven in balans voor je dier én ook voor jou. Nu wordt het hoog tijd om dat eens op te zetten! Ik ben Charlotte (32) en woon samen met mijn twee honden, James (Welsh Corgi Cardigan, 11) en Liv (Australian Shepherd, 1) aan de rand van De Loonse en Drunense Duinen (Brabant). Met in de tuin nog een drietal kippen en een konijn! Op dit platform kun je mij volgen in mijn natuurlijke levensstijl en die van mijn dieren en krijg je een inkijkje in mijn zoektocht, wat er is zoveel te ontdekken! Volg ons op onze avonturen, krijg tips en tricks over voeding, beweging, uitdaging en ontspanning, lees mijn ebooks en ga samen met mij op ontdekking naar een natuurlijke én duurzame levensstijl.

Mijn liefde voor dieren en interesse in gezondheid gaat ver terug…

Toen ik opgroeide, hadden opa en oma hadden een korthaar teckel. Een prachtig black & tan exemplaar, die zonder enige moeite 15 jaar werd. Ook bij ons thuis kwam het ene dier na het andere; cavia’s, hamsters, vogeltjes, noem maar op. Toen ik 12 was, gaven mijn ouders mij dan eindelijk de hond die ik zo graag wilde: een ruwhaar teckel.

Sam. De meest geweldige hond om mee op te groeien. Alles vond hij goed. Hij lag het liefst de hele dag op mijn schoot en ging overal mee naartoe. Van opa had ik alles over de verzorging van honden al geleerd. En toch ging ik verder op onderzoek uit, leerde mezelf nog over honden (en andere dieren), hun gedrag en gezondheid en ik merkte dat ik dit heel erg leuk vond! Een mooie basis en een goede verklaring voor hoe mijn liefde voor dieren gegroeid is.

Wat je later (niet) wil worden? 

Na het gymnasium kwam de keuze voor een studie. Ondanks dat ik heel graag meer wilde leren over dieren, wilde ik geen dierenarts worden. Waarom, dat wist ik niet helemaal, maar ik was er wél zeker van dat ik niet wilde opereren. Ik wilde dieren helpen, maar hoe? Ik zocht en vond de oplossing in het natuurlijke. Kijken naar het dier zelf, zijn oorsprong en wat dat ons vertelt. Maar hoe zat het dan met de eigenaar, vroeg ik mij af. Ik besloot daarom eerst psychologie te studeren. Ik kreeg na mijn bachelor in gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Tilburg de kans een nieuwe master te gaan doen, helemaal gericht op de relatie tussen mens en dier. Antrozoölogie werd het, en naast een ook al behaalde Master of Arts aan de Radboud Universiteit Nijmegen behaalde ik ook mijn Master of Science titel aan de Open Universiteit. Er ontbrak voor mijn gevoel nog wel het stukje dier alleen, ondanks mijn uitgebreide zelfstudie. Er kriebelde iets. Op een dag opende ik m’n laptop en uit het niets vond ik een opleiding voor natuurgeneeskunde voor dieren. Dit klopte volledig! Het maakte mijn droom compleet; het kunnen helpen van mensen én dieren met hun totale gezondheid, op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Een eigen praktijk werd realiteit

Langzaam ontstond het idee om mijn eigen gezondheidspraktijk voor mens en dier op te zetten. Met veel plezier ben ik hier in 2016 begonnen. Veel van mijn klanten hebben dieren met klachten en ik begeleid hen met hun dieren, maar ook met zichzelf. De grootste voldoening haal ik uit hun vooruitgang. Wanneer ik zie dat mens én dier zich door mijn adviezen écht beter gaan voelen, voel ik me ook blij en trots. Maar hoe mooi het ook is om dieren in het echt te kunnen helpen, de huidige tijd brengt steeds meer online door. Hoe beter dan daarop in te spelen door ook online consulten aan te bieden? Zo wordt mijn droom voor nog meer mensen bereikbaar en ben ik in staat om nog meer te helpen! 

Eat well, play hard, get outside & have fun!

Met dit platform geef ik jullie een inkijkje in de wereld van de natuurlijke gezondheidszorg. Ik wil zoveel mogelijk mensen en dieren zo gezond mogelijk laten worden en hen kennis laten maken met een natuurlijk en duurzaam leven. Hoe mooi zou het zijn als er meer bewustzijn komt voor een sterke gezondheid met een natuurlijke basis? Dat is mijn doel: mens en dier op een natuurlijke, stressvrije manier helpen om gezond te worden, te zijn en te blijven. Een natuurlijke levensstijl met gezond eten, ontspanning, beweging, buitenlucht en plezier vormt daarbij voor mij de basis van mijn missie: dit zijn de 5 punten die voor iedereen van toepassing zijn. Op dit platform laat ik zien hoe je deze vijf componenten op een gemakkelijke manier in je leefpatroon kunt invoegen. Mijn missie: eat well, play hard, get outside & have fun! Met het gratis platform wordt al een goed begin voor mijn doel gemaakt, maar wil je meer of persoonlijke begeleiding? Dan ga ik samen met jou aan de slag via online en/of offline hulp. Kies wat voor jou het best past en help zo jezelf of je dier weer in balans te komen. Dan is mijn missie geslaagd!

Opleidingen

Bachelor Psychologie – Universiteit van Tilburg
Premaster Amerikanistiek – Radboud Universiteit
Master North American Studies – Radboud Universiteit
Master Gezondheidspsychologie/Antrozoölogie – Open Universiteit
HBO Veterinaire Natuurgeneeskunde – Silverlinde

Titels & cursussen

Bachelor of Science (BSc)
Master of Science (MSc)
Master of Arts (MA)
Stage Animal Assisted Therapy (Open Universiteit)
Masterclass Systeemtherapie (Silverlinde)

En jij dan? Hoe ziet jouw leven er uit?

Ja, ik kan me voorstellen dat je je dat nu afvraagt. Ik probeer, samen met mijn dieren, zoveel mogelijk te genieten van een natuurlijke en duurzame levensstijl. Omdat ik het belangrijk vindt voor mijn gezondheid, maar ook voor de wereld. Maar ook voor mij is dat nog een zoektocht. Stapje voor stapje kom ik steeds verder, en daar wil ik jullie graag in meenemen. Genieten, dat staat voorop voor mij. Maak keuzes die voor jou goed voelen en vraag om hulp als je dat kunt gebruiken. Ieder stapje wat je zet komt de gezondheid van jou en/of je dier al ten goede; bewustwording (bijvoorbeeld door het kijken op dit platform) is een mooi begin. Zo ben ik immers ook begonnen! Inmiddels is gezond eten, iedere dag beweging en buitenlucht en voldoende ontspanning en plezier een tweede natuur geworden voor mij en mijn dieren. Wil jij dat ook? Als ik het kan, kan jij het ook! Lees snel verder voor meer informatie over de mijlpalen van mijn missie!

Voeding, de basis van het immuunsysteem

Het liefst eet ik zelf zoveel mogelijk biologisch, nog liever kies ik voor biologisch dynamisch. Groenten en fruit dat de tijd heeft gekregen om volwassen te worden en daardoor een enorme hoeveelheid vitaminen en mineralen bevat. Alhoewel dit misschien niet altijd even makkelijk lijkt, is het goed te doen als je eenmaal je vaste adresjes hebt. Ik merk aan mijzelf dat ik het prettig vind als ik weet waar producten vandaan komen.

Het liefst koop ik dan ook lokaal; niet alleen vind ik het een voordeel dat dit een positieve invloed heeft op het milieu, maar ook het ondersteunen van de lokale ondernemer vind ik een mooi streven. Dat dieren een goed leven hebben gehad, echt dier hebben mogen zijn en met respect behandeld worden is voor mij erg belangrijk. Wanneer ik vlees eet, ook al is dat weinig, zorg ik dat ik dat koop bij een lokale boer, waarvan ik zeker weet dat de dieren een goed leven hebben gehad én dat het vlees biologisch is. Mijn filosofie voor dieren is eigenlijk hetzelfde: zo natuurlijk mogelijk en afgestemd op de diersoort, met respect voor de inhoud, of het nu plantaardig of dierlijk is. Ik geloof dat voeding de basis is van een gezonde levensstijl, niet alleen voor dieren, maar ook voor mensen.

Het bos in, het strand op: frisse lucht!

Naast voeding is het natuurlijk belangrijk om ook andere factoren in de gaten te houden. Lichaamsbeweging, buitenlucht, spijsvertering en levensstijl bijvoorbeeld. Denk ook eens wat slaap, stress, werk en relaties met anderen met jou en met je dier kunnen doen.

Alles staat in verbinding met elkaar; het gaat om het totaalplaatje. Ieder dier en ieder mens is anders, maar uiteindelijk willen we voor allemaal hetzelfde: het vinden van de juiste balans voor iedereen. Ikzelf vind het bijvoorbeeld heerlijk om iedere dag door het bos te lopen met James en Liv. Afgewisseld met weekendjes aan zee is dit voor mij het perfecte evenwicht. Even het hoofd leegmaken na een drukke dag, samen bewegen en spelen én frisse lucht binnenkrijgen is echt heel belangrijk.

Ontspanning zorgt voor meer plezier

Met een natuurlijke levensstijl kunnen jij en je dier je fit en blij voelen. Het klinkt heel simpel, maar toch is het soms best lastig om zo’n levensstijl in te voegen in je leefpatroon. Maar dat hoeft het niet te zijn als je stap voor stap begint met het volgen van mijn platform.

De snelle veranderingen in de gezondheidswereld en de enorme hoeveelheid aan informatie op internet kunnen soms verwarring geven. Als je niet weet waar en hoe je moet beginnen en je hebt behoefte aan kennis gestoeld op een wetenschappelijke en natuurgeneeskundige achtergrond, dan kan dit platform je helpen. Zie het als een richtlijn om je een stapje in de goede richting te helpen. Voor specifieke vragen over de gezondheid van je jou of je dier of begeleiding kun je online of offline hulp vragen. Dit is een snelle, gemakkelijke manier om je dier te helpen zich weer helemaal goed te voelen. Zonder stress, zonder moeite, op een ontspannen manier. Ik weet hoe het voelt als je niet goed weet wat nu te doen, als je twijfelt over wat nu het beste is, maar ook hoe het is om je gehoord te voelen. Want dat is heel belangrijk: keuzes moeten wel bij jou als persoon of bij je dier passen. Samen kijken we daarom naar wat jouw hulpvraag is, wat jij belangrijk vindt en wat voor je dier het beste is. Ik hoop dat mijn platform je inspireert, motiveert en jou en je dier laat genieten van een natuurlijke en duurzame levensstijl. Gezond leven in balans én genieten, dát is waar het om gaat.

Mijn missie 

Mijn missie is je te begeleiden naar meer balans in je leven. 1-op-1 met mij, met hulp van je eigen dier of met ondersteuning van mijn honden. Ik help je op weg naar een natuurlijke levensstijl, waarin jij vooropstaat. Hierdoor vind je meer rust, leer je te ontspannen en wordt duidelijk wat nu echt belangrijk is voor jou. Je dier begeleid ik bij medische klachten en gedragsproblemen, zorg dat je dier zich goed in zijn vel voelt en ondersteun jullie band samen, zodat jij en je dier optimaal kunnen genieten van elkaar. Dat is voor mij het mooiste wat er is. 

ONTDEK HOE IK JOU KAN HELPEN
LEES ERVARINGEN VAN ANDEREN
CONTACT MET MIJ OPNEMEN