.

.

MEER OVER CHARLOTTE

Mijn naam is Charlotte Olsthoorn (1988), samen met mijn Welsh Corgi Cardigan James en Australian Shepherd Liv wonen we op een mooie plek aan de rand van de bossen van De Loonse en Drunense Duinen. Ik ben gek op fotograferen, de natuur en lezen. Ik geniet iedere dag weer van alle avonturen die ik met mijn honden beleef. Af en toe ben ik te vinden op de tennisbaan.  

Mijn liefde voor dieren en interesse in gezondheid gaat ver terug. Mijn opa en oma hadden een korthaar teckel, die zonder enige moeite 15 jaar werd. Thuis groeide ik op met cavia’s, hamsters en vogeltjes. Toen ik 12 werd, kwam dan de al zolang door mij gewenste eigen hond, een ruwhaar teckel: Sam. Met de tijd groeide mijn interesse in het hele wezen van de hond. Ik ging op onderzoek uit, leerde zelf heel veel over honden (en andere dieren), hun gedrag en gezondheid en merkte dat ik dit heel erg leuk vond. Alles wat kon werd uitgetest op Sam, ik deed van alles met hem en leerde hem veel. Daar begon alles.

MIJN VERHAAL

Na het gymnasium kwam de keuze voor een studie. Ondanks dat ik heel graag meer wilde leren over dieren, wilde ik geen dierenarts worden. Waarom, dat wist ik niet helemaal, maar ik was er wél zeker van dat ik niet wilde opereren. Ik wilde wel dieren helpen, maar hoe, dat wist ik nog niet. Ik besloot daarom eerst psychologie te gaan studeren. Ik kreeg daarna de kans een nieuwe master te gaan volgen, helemaal gericht op de relatie tussen mens en dier: antrozoölogie. Hierin kwam ik in aanraking met dierondersteunde therapie, of animal assisted interventions. Het helpen van mensen met behulp van dieren trok me erg aan, maar het stukje dier ontbrak voor mijn gevoel nog. Op een dag opende ik mijn laptop en vond ik een opleiding voor natuurgeneeskunde voor dieren. Dit voelde meteen geweldig, dit was wat ik eigenlijk altijd gezocht had! Het maakte mijn droom compleet; het kunnen helpen van mensen én dieren met hun totale gezondheid, op fysiek, mentaal en emotioneel vlak, met een wetenschappelijke én natuurgeneeskundige basis.

.

.

OPLEIDINGEN

Bachelor Psychologie – Universiteit van Tilburg
Master North American Studies – Radboud Universiteit
Master Gezondheidspsychologie/Antrozoölogie – Open Universiteit
HBO Veterinaire Natuurgeneeskunde – Silverlinde
Osteopathie voor Dieren – Supple Spine Institute

.

.

TITELS

Bachelor of Science (BSc)
Master of Arts (MA)
Master of Science (MSc)
Stage Animal Assisted Therapy (Open Universiteit)

.

.

EEN EIGEN PRAKTIJK

Langzaam ontstond het idee om mijn eigen praktijk voor natuurlijke diergezondheidszorg op te zetten. Met veel plezier ben ik hiermee in 2016 begonnen. Mijn klanten begeleid ik met hun dieren, maar ook met zichzelf. De grootste voldoening haal ik uit de vooruitgang die ik zie gebeuren, wanneer dier en mens zich door mijn adviezen écht beter gaan voelen. Maar hoe mooi het ook is om iedereen in het echt te kunnen helpen, soms is dat niet haalbaar, bijvoorbeeld door afstand of door een dier dat niet kan reizen. Hoe beter daarop in te spelen door ook online consulten aan te bieden? Zo wordt mijn droom voor nog meer mensen bereikbaar en ben ik in staat om nog veel meer mensen en dieren te helpen.

.

.

MIJN MISSIE

Met mijn website geef ik jou een kijkje in de wereld van natuurlijke diergezondheidszorg. Ik wil zoveel mogelijk dieren en mensen zo gezond mogelijk laten worden en blijven. Hoe mooi zou het zijn als er meer bewustzijn komt voor een sterke gezondheid op een natuurlijke basis? Dat is mijn doel: dieren en mensen op een natuurlijke, stressvrije manier helpen om gezond te worden, te zijn en te blijven. Een natuurlijke levensstijl met gezond eten, mentale uitdaging, beweging en ontspanning vormt daarbij voor mij de basis van mijn missie: dit zijn de 4 punten die voor elk dier en voor ieder mens van toepassing zijn. Via mijn blogs laat ik zien hoe je deze vier componenten op een gemakkelijke manier in je leefpatroon kunt invoegen én hoe je je dier zelf kunt helpen zo gezond mogelijk te blijven. Mijn missie: eat well, play hard, get outside & have fun

.

.

HOE BEGIN JE?

Met een natuurlijke levensstijl kan je dier zich fit en blij voelen. Het klinkt heel simpel, maar toch is het soms best lastig om te beginnen of om de stap naar natuurgeneeskunde te maken. Maar dat hoeft het niet te zijn; niets is zwart-wit wat mij betreft. Regulier en natuurgeneeskundig kunnen elkaar juist mooi aanvullen. Als de basis goed is, heb je al de helft gewonnen. Maar waar start je dan? De snelle veranderingen in de gezondheidswereld en de enorme hoeveelheid aan informatie op internet kunnen soms verwarring geven. Als je niet weet waar en hoe je moet beginnen en je hebt behoefte aan kennis gestoeld op een wetenschappelijke en natuurgeneeskundige achtergrond, dan kan het blog je helpen. Zie de artikelen als een richtlijn om jezelf en/of je dier een stapje in de goede richting te helpen. Voor specifieke vragen over natuurlijke gezondheid of begeleiding kun je online of offline hulp vragen aan mij. Het is een snelle, gemakkelijke manier om jezelf of je dier te helpen zich weer helemaal goed te gaan voelen. Zonder stress, zonder moeite, op een ontspannen manier. Ik weet hoe het is als je niet goed weet wat te doen, als je twijfelt over wat nu het beste is, maar ook hoe het is om je gehoord te voelen. Want dat is heel belangrijk: keuzes moeten wel bij jou als persoon én bij je dier passen. Samen kijken we daarom naar wat jouw hulpvraag is, wat jij belangrijk vindt en wat voor jouw dier het beste is. Ik hoop dat mijn website je inspireert, motiveert en jou en je dier laat genieten van een natuurlijke levensstijl. Gezond leven in balans en genieten, dat is waar het om gaat.

.

BEGIN ZELF MET DE GRATIS BLOGS →
KRIJG BEGELEIDING VAN MIJ →

.