Loading...

.

ALS DE BASIS GOED IS…

…dan ben je al goed op weg om je dier zo gezond en gelukkig mogelijk te maken en te houden. Dat is waarom natuurgeneeskunde veel belang hecht aan preventie. Klachten voorkomen is het belangrijkste, en daar kunnen jij en ik samen aan gaan werken. Er zijn namelijk zóveel dingen die je al kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw dier een sterke basis heeft. Het begint al bij de keuze voor een bepaalde diersoort of een bepaald ras. Het dier moet bij jou passen, bij jouw situatie en jouw leefstijl. Als het dier eenmaal bij jou is, krijg je te maken met onderwerpen die misschien heel nieuw voor je zijn. Hoe zit het bijvoorbeeld met vaccinaties, ontwormingen, vlo- en teekbestrijding en sterilisatie/castratie? Hoe gaat het met goede voeding, mentale uitdaging, beweging en ontspanning? Hoe ga je om met een ouder wordend dier? Hierover kan ik je allemaal adviseren; het zijn allemaal belangrijke zaken die bijdragen aan een gezond dier met een sterk immuunsysteem. Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor een preventie- of adviesconsult.

  • …algemene (jaarlijkse) gezondheidscheck

  • …begeleiding rondom de aanschaf van een dier en/of raskeuze

  • …ondersteuning van het jonge dier of het oudere dier

  • …advies over voeding, uitdaging, beweging en ontspanning

  • …advies over vaccinaties, titerbepalingen en ontwormingen
  • …advies over natuurlijke vlooien- en tekenbestrijding

  • …advies over sterilisatie/castratie
  • …ondersteuning rondom het stervensproces 

.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

.

ALGEMENE (JAARLIJKSE) GEZONDHEIDSCHECK

Natuurgeneeskunde kijkt vanuit een holistische visie naar het dier. Tijdens een algemene check kijk ik daarom naar alle aspecten die belangrijk zijn voor een dier in balans: lichamelijke gezondheid, mentale gezondheid en emotionele gezondheid. Door dit jaarlijks te doen, kan een disbalans snel ontdekt worden en kan er worden ingegrepen voordat er echt een klacht ontstaat. Alles wordt meegenomen: hoe zit het dier in zijn vel, hoe het staat met de voeding van jouw dier, de uitdaging die hij krijgt, met de beweging, hoe het gaat met slapen en ontspannen, zijn er veranderingen geweest in de leefsituatie of gezinssamenstelling, de band met jou, en alle andere (kleine) dingen die je opmerkt. Tijdens een gezondheidscheck wordt er tevens een lichamelijk onderzoek gedaan, doe ik een aromatest met essentiële oliën en een bewegingsonderzoek. Op die manier zorg je ervoor dat je dier goed in balans blijft en kunnen we kleine dingen meteen ondervangen.

.

BEGELEIDING BIJ AANSCHAF & RASKEUZE

Als je de keuze hebt gemaakt om een nieuw dier in je leven te verwelkomen, weet je dat er veel gaat veranderen. Waarschijnlijk vind je het allemaal best spannend, want je weet nog niet zo goed wat je kunt verwachten. Misschien heb je zelfs nog geen idee welk dier of welk ras er bij jou past. Wil je een hond, een kat of een paard, of iets heel anders? Welk ras (of kruising) past er bij jouw situatie, in jouw gezin? Kies je voor een jong dier of wil je bijvoorbeeld een herplaatser of een dier uit het asiel? Als je kiest voor een rashond, waar haal je deze dan vandaan? Hoe kies je een goede fokker? Waar moet je op letten? Kies je voor een reu of een teefje, voor een kater of een poes? Hoe geef je het dier een goede start? Hoe gaan de eerste weken? Zoveel vragen, waarvoor de antwoorden voor iedereen anders zijn. Ik help je met alle praktische informatie die je nodig hebt, met alles wat je wilt weten. Al je vragen kun je aan mij stellen in een adviesconsult, of je nog helemaal aan het begin van dit proces staat of al iets verder bent. Ik ben er om ervoor te zorgen dat jij vol plezier en met de beste voorbereiding aan dit fantastische avontuur begint!

.

.

ONDERSTEUNING VAN HET JONGE & HET OUDERE DIER

Als je net een nieuwe pup of een nieuw kitten hebt, verandert er veel. Waarschijnlijk gaan er veel dingen net wat anders dan je van tevoren bedacht had. Misschien zit je soms met je handen in het haar. Een pup of kitten is ontzettend leuk, maar als je er niet echt van kunt genieten doordat je je afvraagt of je het wel goed doet, dan ben ik er om je te helpen. Misschien zijn er ook gewoon heel veel vragen die in je opkomen en waar je graag antwoord op krijgt. Dat kan natuurlijk ook. Ik help je om de eerste tijd zo ontspannen mogelijk door te komen, en help je met het oplossen van dingen waar je tegenaan loopt. Ook als je dier ouder wordt, kan het zijn dat je niet goed weet hoe hiermee om te gaan. Wat is voor jouw senior nou het beste? Moet je zijn voeding aanpassen, gaan werken met supplementen om hem te ondersteunen, hoe zorg je ervoor dat je oudere dier zo fit mogelijk blijft, en hoe ga je om met ouderdomsklachten? Het proces van een ouder wordend dier is zo mooi en ik wil je daar graag in ondersteunen. Ik help je met begeleiding op maat, zodat je optimaal kunt genieten van je pup of kitten en van je fitte senior.

.

.

EAT WELL, PLAY HARD, GET OUTSIDE & HAVE FUN

Deze 4 pijlers zijn voor mij dé start van een gelukkig en gezond dier. Gezonde voeding die bij jouw dier en jouw situatie past, samen bezig zijn met je dier en hem voldoende uitdaging geven, de buitenlucht opdoen of andere manieren van beweging aan je dier aanbieden en zorgen voor voldoende ontspanning zijn dan ook de uitgangspunten waarmee ik aan de slag. Maar hoe kies je een passende voeding? Wat is überhaupt een goede voeding voor jouw dier? Zoveel soorten, zoveel merken. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Ik help je om de juiste keuze te maken. Samen kijken we naar wat jouw dier nodig heeft, wat zijn of haar voedingsbehoefte is en wat in jouw situatie en budget past. Dan volgt mentale uitdaging: hoe doe je dat? Hoe ontdek je wat jouw dier leuk vindt om mee bezig te zijn en wat vindt jij leuk om te doen? Voor mij draait het allemaal om plezier: kijken wat er bij jouw dier past en uitzoeken waar jouw dier het meest blij van wordt. Van mij krijg je een advies op maat. Beweging en ontspanning is eveneens heel belangrijk voor jouw dier. Waarschijnlijk heb je je dit al gerealiseerd, maar je kunt dit nóg meer aanpassen op jouw dier. Ik kijk met je mee naar het karakter van jouw dier, geef je tips en tricks om je wandeling nog leuker te maken, help je met dingen waar je tegenaan loopt, zoals het moeilijk kunnen loslopen van je hond, en adviseer je over de juiste balans tussen mentale uitdaging, beweging en ontspanning. Wat je krijgt van mij in een adviesconsult is een op maat gemaakt plan om jouw dier een optimale start te geven op deze vier gebieden.
Het resultaat? Een gezond en gelukkig dier in balans.

.

.

NATUURLIJKE STERVENSBEGELEIDING

Een dier hebben is een prachtige aanvulling in je leven en het is enorm waardevol om je dier ouder te zien worden. Tegelijkertijd is het ook heel confronterend en kan het soms heel moeilijk zijn. Het kan zijn dat je dier ziek wordt, maar ook als dat niet zo is, weet je dat je op een gegeven moment afscheid moet gaan nemen. We kunnen onze dieren een waardevol afscheid bieden door met natuurlijke middelen te werken in de aanloop naar het moment of in het stervensproces. Deze middelen helpen zowel jou als je dier met dit proces en zorgen ervoor dat je op de juiste manier afscheid kunt nemen. Ik weet hoeveel een dier voor je kan betekenen en vind het ontzettend mooi om op een zachte, mooie manier ervoor te kunnen zorgen dat, hoe moeilijk het ook is, dit moment voor jou en je dier zo prettig mogelijk verloopt.

.

.

ONTDEK HOE IK JOU VERDER KAN HELPEN
BEKIJK HIER AL MIJN GRATIS ADVIES

.