Loading...

.

HERKEN JE DIT…?

Je wilt je dier zo gezond en gelukkig mogelijk laten zijn. Je kijkt verder dan de reguliere diergezondheidszorg en wil graag de kern van het probleem aanpakken. Als je dier ziek is, wil je dit liever op een natuurlijke manier aanpakken. Ook voor gedrag kijk je liever naar wat écht bij jouw dier past. Misschien vind je het prettig om eens per jaar een algemene check up te doen en te kijken hoe je dier in zijn vel zit. Zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak. Wat je wilt is je dier de beste en meest natuurlijke voeding geven. Een passende manier vinden om je dier mentaal uit te dagen. Samen met je dier aan de slag en meer bewegen, maar ook zorgen voor genoeg ontspanning. Je bent op zoek naar een behandelmethode zonder bijwerkingen en een langdurig resultaat. Misschien is je dier wel onder behandeling van de dierenarts, maar wil je hem of haar ook natuurlijk ondersteunen. Je wilt dat je dier zich zo goed mogelijk voelt. Kortom, je wilt kijken naar het totaalplaatje en ontdekken wat voor jouw dier het beste is…

Je bent hier op de juiste plek.

ONTDEK HOE IK JE DIER KAN HELPEN

.

Eat well, play hard, get outside & have fun, dat is waar mijn praktijk om draait. Voor mij zijn deze 4 pijlers dé start van een gelukkig en gezond dier. Gezonde voeding die bij jouw dier en jouw situatie past, samen bezig zijn met je dier en hem voldoende uitdaging geven, de buitenlucht opdoen of andere manieren van beweging aan je dier aanbieden en zorgen voor voldoende ontspanning zijn dan ook de uitgangspunten waarmee ik aan de slag. In combinatie met verschillende natuurlijke therapieën zorg ik ervoor dat jouw dier zich weer gelukkig & gezond gaat voelen. De weerstand van je hond wordt verhoogd, ziekte wordt voorkomen en bestaande problemen pak ik aan door te kijken wat voor jouw dier specifiek geschikt is. Geen standaardplaatje, maar advies op maat. Niet alleen de klachten van jouw dier aanpakken, maar verder zoeken naar een oorzaak, zodat jouw dier gezond wordt en blijft. Zowel op medisch, gedrags- en preventief gebied. Met individueel advies en inzichten zorg jij ervoor dat je dier een goede gezondheid kan behouden.

.

HET RESULTAAT

Mijn missie is om je dier te begeleiden bij medische klachten en gedragsproblemen, ervoor te zorgen dat je dier zich weer goed in zijn vel gaat voelen en jullie band samen te ondersteunen, zodat jij en je dier optimaal kunnen genieten van elkaar. Dat is voor mij het mooiste wat er is. Daarvoor pak ik niet alleen de symptomen aan die je dier laat zien, maar zoek ik naar de oorzaak. Waarom voelt je dier zich niet goed, waarom vertoont hij dit gedrag of waarom zit hij niet goed in zijn vel? Ik kijk naar het gehele plaatje. Ik kijk naar wat jouw dier aangeeft, naar zijn medische geschiedenis en naar het gedrag wat jouw dier vertoont. Maar ook naar wat hij eet, wat jullie allemaal doen samen, naar beweging, hoe hij zich ontspant, hoeveel hij slaapt en naar zijn karakter, de opvoeding, de band met jou als eigenaar en zijn omgeving. Allemaal heeft dit invloed op jouw dier en hoe hij zich voelt. Ik wil weten wie jouw dier is, waar hij last van heeft, waarom hij op dit moment last heeft van deze klacht en wat er voor jouw dier op dit moment nodig is om zich beter te voelen. Je raadt het al: dit is geen “one size fits all” benadering! Iedere behandeling wordt speciaal op jouw dier afgestemd, met kennis van hoe jouw dier zich voelt op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Met ondersteuning van natuurlijke middelen en maatregelen geef ik jouw dier de kans te gaan herstellen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en je dier gaat werken aan een sterk immuunsysteem. Het resultaat is dat jouw dier weer zichzelf kan zijn. Ik werk zowel preventief als curatief met als missie een gelukkig en gezond dier in balans.

.

.

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN?

In mijn praktijk behandel ik honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels met allerlei klachten. Op locatie behandel ik paarden en landbouwhuisdieren. Ik ben gespecialiseerd in honden, zowel op medisch als op gedragsgebied.
Wil jij ook…

  • …ziekte voorkomen door het verhogen van de weerstand van je dier?

  • …zoeken naar de oorzaak om je zieke dier zich weer beter te laten voelen?

  • …gedragsproblemen verbeteren via een positieve manier van trainen op maat?
  • …de meest passende voeding voor jouw dier en zijn situatie vinden?

  • …uitvinden hoe jij je dier mentaal kunt uitdagen om hem gelukkiger te maken?

  • …onderzoeken hoe je dier kan bewegen om hem zo fit mogelijk te houden?
  • …je dier leren ontspannen en hem de juiste balans geven?
  • …begeleiding bij de relatie met je dier?

.

MAAK DAN DIRECT EEN AFSPRAAK

.

.

HOE NATUURGENEESKUNDE VOOR DIEREN WERKT

Natuurgeneeskunde kijkt naar het dier vanuit een holistische visie: er wordt naar het geheel gekeken. Op zoek gaan naar de oorzaak is de kern van de natuurgeneeskunde, in plaats van alleen de symptomen van een ziekte of disbalans te bestrijden. Via natuurlijke middelen en maatregelen wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. In de natuurgeneeskunde wordt het fysieke deel, het mentale deel en het emotionele/energetische deel als één gezien. Wanneer een van deze delen uit balans is, kan dit leiden tot een disbalans op andere vlakken. Vandaar dat het zo belangrijk is om niet alleen het symptoom te bestrijden, maar het dier en zijn klacht als totaalplaatje te bekijken. Om het dier weer zo goed mogelijk in zijn vel te krijgen, maak ik gebruik van (een combinatie van) onderstaande therapieën. Ik werk altijd vanuit een individualistische basis: ieder dier krijgt een behandeling die specifiek bij hem of haar past en samen gaan we er daarnaast voor zorgen dat jouw dier een zo goed mogelijke basis krijgt wat betreft voeding, mentale uitdaging, beweging en ontspanning.

.

KENNISMAKEN MET MIJ?
VIND HIER MEER INSPIRATIE VOOR JE DIER

.