Loading...

.

HERKEN JE DIT…?

Je wilt je dier zo gezond en gelukkig mogelijk laten zijn. Je kijkt verder dan de reguliere diergezondheidszorg en wil graag de kern van het probleem aanpakken. Als je dier ziek is, wil je dit liever op een natuurlijke manier aanpakken. Ook voor gedrag kijk je liever naar wat écht bij jouw dier past. Misschien vind je het prettig om eens per jaar een algemene check up te doen en te kijken hoe je dier in zijn vel zit. Zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak. Wat je wilt is je dier de beste en meest natuurlijke voeding geven. Een passende manier vinden om je dier mentaal uit te dagen. Samen met je dier aan de slag en meer bewegen, maar ook zorgen voor genoeg ontspanning. Je bent op zoek naar een behandelmethode zonder bijwerkingen en een langdurig resultaat. Misschien is je dier wel onder behandeling van de dierenarts, maar wil je hem of haar ook natuurlijk ondersteunen. Je wilt dat je dier zich zo goed mogelijk voelt. Kortom, je wilt kijken naar het totaalplaatje en ontdekken wat voor jouw dier het beste is…

Je bent hier op de juiste plek.

ONTDEK HOE IK JE DIER KAN HELPEN

.

Eat well, play hard, get outside & have fun, dat is waar mijn praktijk om draait. Voor mij zijn deze 4 pijlers dé start van een gelukkig en gezond dier. Gezonde voeding die bij jouw dier en jouw situatie past, samen bezig zijn met je dier en hem voldoende uitdaging geven, de buitenlucht opdoen of andere manieren van beweging aan je dier aanbieden en zorgen voor voldoende ontspanning zijn dan ook de uitgangspunten waarmee ik aan de slag. In combinatie met verschillende natuurlijke therapieën zorg ik ervoor dat jouw dier zich weer gelukkig & gezond gaat voelen. De weerstand van je hond wordt verhoogd, ziekte wordt voorkomen en bestaande problemen pak ik aan door te kijken wat voor jouw dier specifiek geschikt is. Geen standaardplaatje, maar advies op maat. Niet alleen de klachten van jouw dier aanpakken, maar verder zoeken naar een oorzaak, zodat jouw dier gezond wordt en blijft. Zowel op medisch, gedrags- en preventief gebied. Met individueel advies en inzichten zorg jij ervoor dat je dier een goede gezondheid kan behouden.

.

HET RESULTAAT

Mijn missie is om je dier te begeleiden bij medische klachten en gedragsproblemen, ervoor te zorgen dat je dier zich weer goed in zijn vel gaat voelen en jullie band samen te ondersteunen, zodat jij en je dier optimaal kunnen genieten van elkaar. Dat is voor mij het mooiste wat er is. Daarvoor pak ik niet alleen de symptomen aan die je dier laat zien, maar zoek ik naar de oorzaak. Waarom voelt je dier zich niet goed, waarom vertoont hij dit gedrag of waarom zit hij niet goed in zijn vel? Ik kijk naar het gehele plaatje. Ik kijk naar wat jouw dier aangeeft, naar zijn medische geschiedenis en naar het gedrag wat jouw dier vertoont. Maar ook naar wat hij eet, wat jullie allemaal doen samen, naar beweging, hoe hij zich ontspant, hoeveel hij slaapt en naar zijn karakter, de opvoeding, de band met jou als eigenaar en zijn omgeving. Allemaal heeft dit invloed op jouw dier en hoe hij zich voelt. Ik wil weten wie jouw dier is, waar hij last van heeft, waarom hij op dit moment last heeft van deze klacht en wat er voor jouw dier op dit moment nodig is om zich beter te voelen. Je raadt het al: dit is geen “one size fits all” benadering! Iedere behandeling wordt speciaal op jouw dier afgestemd, met kennis van hoe jouw dier zich voelt op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Met ondersteuning van natuurlijke middelen en maatregelen geef ik jouw dier de kans te gaan herstellen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en je dier gaat werken aan een sterk immuunsysteem. Het resultaat is dat jouw dier weer zichzelf kan zijn. Ik werk zowel preventief als curatief met als missie een gelukkig en gezond dier in balans.

.

.

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN?

In mijn praktijk behandel ik honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels met allerlei klachten. Op locatie behandel ik paarden en landbouwhuisdieren. Ik ben gespecialiseerd in honden, zowel op medisch als op gedragsgebied.
Wil jij ook…

  • …ziekte voorkomen door het verhogen van de weerstand van je dier?

  • …zoeken naar de oorzaak om je zieke dier zich weer beter te laten voelen?

  • …gedragsproblemen verbeteren via een positieve manier van trainen op maat?
  • …de meest passende voeding voor jouw dier en zijn situatie vinden?

  • …uitvinden hoe jij je dier mentaal kunt uitdagen om hem gelukkiger te maken?

  • …onderzoeken hoe je dier kan bewegen om hem zo fit mogelijk te houden?
  • …je dier leren ontspannen en hem de juiste balans geven?
  • …begeleiding bij de relatie met je dier?

.

MAAK DAN DIRECT EEN AFSPRAAK

.

.

HOE NATUURGENEESKUNDE VOOR DIEREN WERKT

Natuurgeneeskunde kijkt naar het dier vanuit een holistische visie: er wordt naar het geheel gekeken. Op zoek gaan naar de oorzaak is de kern van de natuurgeneeskunde, in plaats van alleen de symptomen van een ziekte of disbalans te bestrijden. Via natuurlijke middelen en maatregelen wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. In de natuurgeneeskunde wordt het fysieke deel, het mentale deel en het emotionele/energetische deel als één gezien. Wanneer een van deze delen uit balans is, kan dit leiden tot een disbalans op andere vlakken. Vandaar dat het zo belangrijk is om niet alleen het symptoom te bestrijden, maar het dier en zijn klacht als totaalplaatje te bekijken. Om het dier weer zo goed mogelijk in zijn vel te krijgen, maak ik gebruik van (een combinatie van) onderstaande therapieën. Ik werk altijd vanuit een individualistische basis: ieder dier krijgt een behandeling die specifiek bij hem of haar past en samen gaan we er daarnaast voor zorgen dat jouw dier een zo goed mogelijke basis krijgt wat betreft voeding, mentale uitdaging, beweging en ontspanning. In mijn praktijk werk ik met onderstaande therapieën.

.

A R O M A T H E R A P I E

Aromatherapie werkt met essentiële oliën, die worden vervaardigd uit planten. Iedere olie bevat verschillende inhoudsstoffen en deze hebben allemaal verschillende eigenschappen. Zo werkt de ene olie bijvoorbeeld meer op fysiek gebied, terwijl de andere olie zijn werk beter doet op mentaal gebied. Essentiële oliën zijn in te zetten voor een variëteit aan klachten. Het zijn krachtige middelen, die zorgvuldig moeten worden uitgekozen op basis van het dier. De ene keer zet ik een olie als geur in, de andere keer geef ik het als inwendig middel en een andere keer gebruik ik het als massageolie. Welke olie ik kies en hoe ik deze gebruik, ligt geheel aan jouw dier.

B A C H B L O E S E M

Bach bloesemtherapie werkt met 38 verschillende remedies, die bij een bepaalde klacht en een bepaalde persoonlijkheid passen. Hierdoor werkt het vaak heel mooi bij klachten op mentaal of emotioneel gebied, maar ook op fysiek gebied kan een Bach bloesemremedie zijn werk doen. Bach bloesems worden verkregen uit planten. Door te kijken naar het dier zelf, kan er een passende Bach remedie worden uitgekozen. Vaak worden er enkele remedies gecombineerd om een individueel middel voor een dier te maken.

B E W E G I N G S L E E R

Als een dier niet lekker loopt of letterlijk niet lekker in zijn vel zit, heeft dit invloed op hoe hij zich voelt. Met een bewegingsonderzoek bekijk ik hoe jouw dier zich beweegt. Op basis van mijn bevindingen en jouw verhaal, kan ik gericht een behandeling inzetten. Soms gebruik ik hierbij essentiële oliën. Een massagebehandeling is erg geschikt wanneer er een bepaalde klacht is, zoals stijfheid, maar is vaak ook voor sportieve of oudere dieren ontzettend prettig. Veelal zet ik een massagebehandeling dan ook preventief in, zodat er wordt voorkomen dat er problemen ontstaan en het lichaam soepel blijft.

C E L Z O U T E N

Celzouten bevatten verwreven, verdunde mineraalzouten. Ze vullen mineraaltekorten in het lichaam aan. Ieder celzout bevat twee mineralen, die elkaar complementeren. Ze werken zowel op fysiek, mentaal als op emotioneel vlak. Door de verdunde staat kunnen ze direct door de cel worden opgenomen. Celzouten hebben geen bijwerkingen, zijn gemakkelijk door eigenaren zelf toe te dienen en hebben een vrij snelle werking, doordat het lichaamseigen stoffen zijn. Ook voor herstel, genezing en als EHBO-middel zijn celzouten erg geschikt. Welk celzout voor jouw dier geschikt is, bepaal ik aan de hand van de anamnese. 

D I E R G E D R A G

Hoe het dier zich gedraagt en hoe het dier zich lichamelijk en emotioneel voelt, is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is daarom belangrijk om niet puur het lichaam te genezen, maar ook het mentale en emotionele stuk. Kennis van diergedrag is daar een groot onderdeel van. Het gedrag wat een dier laat zien, is vaak een spiegel en staat in relatie tot de omgeving. Een dier met gedragsproblemen zit vaak niet lekker in zijn vel en is in disbalans. Hierdoor kan het op termijn ook fysieke klachten ontwikkelen. Andersom kan dit natuurlijk ook zo zijn. In mijn praktijk werk besteed ik daarom ook veel aandacht aan gedrag.

F Y T O T H E R A P I E

Fytotherapie is kruidenleer. Ieder kruid bevat verschillende inhoudsstoffen, die allemaal een specifieke werking in het lichaam hebben. Naar de werking van inhoudsstoffen is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Op basis van de anamnese van jouw dier kunnen er kruiden worden ingezet. Fytotherapie gebruik ik voornamelijk bij planteneters, zoals paarden en konijnen, maar ook voor honden zet ik regelmatig een kruidentinctuur in of gebruik ik een zalf op basis van kruiden.

H O M E O P A T H I E

Homeopathie zoekt een middel, dat past bij de klacht. Hoe meer de eigenschappen van het middel overeenkomen met het klachtenbeeld, hoe beter het zal werken: het principe gelijksoortig geneest. In de homeopathie werken we met verschillende middelen en potenties (de sterkte van het middel). Welke ik voor jouw dier uitkies, is afhankelijk van jouw dier, zijn klacht en zijn levenskracht. Het doel van homeopathie is de levensenergie te herstellen, zodat het lichaam kan gaan genezen. In plaats van symptomen te onderdrukken, willen we ervoor zorgen dat de oorzaak van de klacht wordt opgelost.

T T O U C H

TTouch (ook wel Tellington Touch genoemd) is een bepaalde aanrakingstechniek, die ervoor zorgt dat het dier zich bewust leert worden van zijn eigen lichaam, houding en beweging. Door specifieke aanrakingen leert het dier een ander gedrags- en bewegingspatroon aan. Hierdoor komt het dier fysiek, mentaal en emotioneel weer in balans. TTouch zet ik graag in voor verscheidene gedragsproblemen, zoals angst en overprikkeling, maar ook voor lichamelijke klachten. Vaak leer ik het de eigenaar zelf aan, zodat zij thuis zelf aan de slag kunnen.

V O E D I N G S L E E R

Voeding is voor mij de basis van gezondheid. Zolang er geen goede basis voor voeding is, kan een dier nooit écht genezen. Daarvoor is de darmgezondheid te belangrijk en hebben gezonde darmen teveel invloed op hoe de rest van het lichaam functioneert. Voeding is veel meer dan alleen maar of het dier het lust. Voeding voedt letterlijk het lichaam, ondersteunt het afweersysteem, beschermt het lichaam tegen schadelijke invloeden en heeft invloed op hoe het dier zich gedraagt. Individueel advies, op basis van wat jouw hond in zijn of haar situatie nodig heeft, is daarom wat ik in mijn praktijk dagelijks meegeef aan mijn klanten.

KENNISMAKEN MET MIJ?
VIND HIER MEER INSPIRATIE VOOR JE DIER

.