Loading...

.

ALS HONDEN KUNNEN HELPEN…

Als psycholoog, gespecialiseerd in mens-dier relaties (antrozoölogie), help ik jou om beter in je vel te zitten met behulp van coaching met hond. Mijn missie is om jou met ondersteuning van je eigen hond of mijn hond te helpen naar een levensstijl waarin jij vooropstaat. Gezond eten, iets vinden waar jij uitdaging uithaalt, bewegen op een manier die bij jou past en voldoende ontspanning inbouwen in je leven zijn dingen waar we tegenwoordig niet altijd meer aan toekomen. Misschien denk je er al langer aan om iets om te gooien in je leven. Misschien loop je tegen bepaalde dingen aan. Misschien wil je iets veranderen, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen. Kortom, je bent op zoek naar meer balans in je leven. Samen met jouw of mijn hond gaan we op zoek naar het antwoord op je vragen.

ONTDEK HOE IK JOU KAN HELPEN

.

MAAR WAT IS DAT DAN, ANIMAL ASSISTED COACHING?

In 2017 ben ik afgestudeerd als gezondheidspsycholoog in de richting antrozoölogie aan de Open Universiteit. Antrozoölogie is een multidisciplinaire wetenschap die zich bezighoudt met de mens-dierrelatie. Er wordt bestudeerd wat de effecten van die relatie zijn op mens en dier. Er is veel onderzoek gedaan naar wat dieren betekenen voor de kwaliteit van leven van mensen en naar hoe dieren kunnen worden betrokken om mensen weer goed in hun vel te laten komen, bijvoorbeeld door dierondersteunde interventies. Dit staat vaak bekend als Animal Assisted Coaching. Een dierondersteunde interventie is een doelgerichte en gestructureerde vorm van coaching, waarbij dieren bewust worden ingezet als ondersteuning op het gebied van gezondheid, met als doel een positief effect op mensen te bewerkstelligen. In mijn praktijk mag je je eigen hond meenemen naar de sessies, of we werken samen met mijn Australian Shepherd, Liv. Samen werken we aan bewustwording, persoonlijke groei, zelfvertrouwen en het ontdekken, ontwikkelen en toepassen van je eigen mogelijkheden.

.

HET RESULTAAT

Mijn ervaring is dat je veel gemakkelijker kunt praten als er een hond aanwezig is. Daarom mag je bij mij je eigen hond meenemen of is mijn hond erbij. Honden zijn niet alleen meesters in het op gemak stellen van mensen, maar zijn ook perfecte spiegels. We kunnen veel van hen leren; de hond is als het ware een co-coach. Een intakeconsult vindt plaats in de praktijk, daarna kiezen we meestal voor een wandelconsult. Samen met de hond gaan we naar buiten, de natuur in. De praktijk grenst namelijk direct aan De Loonse en Drunense Duinen. De hond helpt je om je aandacht te richten op het hier en nu, helpt je om te verwoorden waar je mee zit. De hond accepteert wie jij bent en je hoeft je niet anders voor te doen; je mag bij ons helemaal jezelf zijn. Je kunt alles vragen wat je wilt en samen met de hond gaan we op zoek naar antwoorden. Soms is de hond daarbij een spiegel voor jou. Mijn missie is om jou te begeleiden door middel van coaching met hond, zodat jij je prettiger voelt door de aanwezigheid van een hond, je verhaal kunt delen en je inzicht krijgt in wat je kunt doen om je leven zo te leiden zoals je eigenlijk wilt. Het resultaat is dat je leert luisteren naar jezelf, je ontdekt wat je nu eigenlijk wilt en je leert in het moment te leven.

.

.

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN?

In mijn praktijk is de hond mijn co-coach. Door de aanwezigheid van jouw eigen hond of mijn hond voel je je meer op je gemak. Een hond is een specialist op het gebied van non-verbale communicatie. Vaak voelt een hond precies aan hoe jij je voelt en zal daarop reageren. Ook geeft hij je eerlijke feedback en spiegelt je gedrag of emoties. Samen met de hond kunnen we daarom aan de slag om een oplossing te vinden voor jouw vragen. Groei en ontwikkeling is het resultaat. Door middel van het coachen met een hond wordt er een beroep gedaan op voelen en ervaren. Je komt weer in contact met je eigen gevoel, leert om jezelf weer te zijn en mag vanuit daar je leven de richting gaan geven die jij graag wilt. Je krijgt meer inzicht en het resultaat is dat je de balans vindt die je zoekt.

.

.

ERVARINGEN

Ik raad Charlotte aan omdat ze echt de tijd heeft genomen voor mij en mijn hond Jacky. Wij hebben een hele leerzame tijd achter de rug. Charlotte luistert heel goed en begrijpt wat je zegt. Ze komt altijd met goed en passend advies wat ze heel uitgebreid via de mail verstuurd. Dit is erg fijn, op deze manier kan ik altijd de tips en adviezen terug lezen. Toen ik contact zocht met Charlotte werd ik meteen goed opgevangen. Ze was erg enthousiast en het voelde al snel vertrouwd. Wij zijn erg te spreken over Charlotte en ik heb veel geleerd!
Rochelle & Jacky
Het consult was ontzettend interessant en erg leuk om te doen. Charlotte vertelde eerst hoe het in zijn werk ging en daarna mochten we de technieken tot uitvoering brengen. Het was heel fijn dat ik mijn eigen hond mee mocht nemen. Er was goede begeleiding en ik heb veel geleerd. Nu nog thuis verder uitwerken… wel fijn dat je altijd nog terug kunt vallen op Charlotte voor eventuele feedback!
Barbara & Siddha

.

KENNISMAKEN MET MIJ EN MIJN HOND?

.