.

WAAROM NATUURGENEESKUNDE VOOR DIEREN?

Gezondheidsklachten oplossen met behulp van natuurlijke therapieën.
Gedragsproblemen op een natuurlijke manier verhelpen.
Holistische visie, kijkend naar het totaalplaatje: fysiek, mentaal en emotioneel.
Ter ondersteuning van de behandeling van de dierenarts.
Als alternatief als een reguliere behandeling onvoldoende aanslaat.
Als je geen bijwerkingen van medicijnen wilt en een langdurig resultaat zoekt.
Voor acute, maar ook voor steeds terugkerende en chronische klachten.
Voor een algemene (gezondheids)check en preventief advies voor je dier.
Voor antwoorden op de vraag wat voor jouw dier het beste is.

Natuurgeneeskunde spreekt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan en verhoogt daarmee de weerstand van je dier. Zo wordt ziekte voorkomen én wordt er gezorgd dat de ziektekosten van je dier zo laag mogelijk kunnen worden gehouden. Bij bestaande problemen wordt er gekeken welke natuurlijke middelen en maatregelen voor jouw dier het meest geschikt zijn. Geen bijwerkingen van reguliere medicijnen zijn daarbij een groot voordeel. Natuurgeneeskunde bestrijdt niet alleen symptomen, maar zoekt verder naar een oorzaak. Hierdoor ontstaat een langdurig resultaat en een dier dat gezond wordt, is en blijft. Preventief, met individueel advies en inzichten, wordt ervoor gezorgd dat jouw dier zo gezond en natuurlijk mogelijk oud kan worden. Mijn motto is dan ook niet voor niets “eat well, play hard, get outside & have fun!”

Natuurgeneeskunde pakt niet alleen symptomen aan, maar zoekt naar de oorzaak van een klacht. In mijn praktijk kijk ik daarom naar het gehele plaatje, wat per dier verschilt: medisch, gedrag, maar ook voeding, mentale uitdaging, beweging, ontspanning, karakter, opvoeding, de band met eigenaar en de omgeving oefenen allemaal invloed uit op het dier. Wie is het dier, waar heeft het dier last van, waarom heeft het dier op dit moment last van deze klacht en wat is er voor dit dier op dit moment nodig om zich beter te voelen staat centraal. Er wordt dus niet op een standaardwijze gewerkt, maar een behandeling wordt op jouw dier afgestemd, met kennis en kunde op zowel het fysieke, mentale en emotionele vlak. Natuurgeneeskunde werkt dus preventief om gezondheid te behouden en curatief om gezondheid te herstellen: voor een gezond dier in balans.

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN?

In mijn praktijk behandel ik alle dieren: honden en katten, maar ook konijnen, knaagdieren en vogels. Op locatie behandel ik paarden en landbouwhuisdieren. Mocht je niet naar mijn praktijk kunnen komen, dan is een online consult ook een optie. Hieronder lees je waarmee ik jou en je dier bijvoorbeeld kan helpen.

Hulp bij ziekte om het dier weer gezond te krijgen.
Hulp bij gedragsproblemen of vuurwerkangst.
Het voorkomen van ziekte door preventief te werken.
Advies rondom de aanschaf van een nieuw dier.
Natuurlijke ondersteuning van het oudere dier.
Pijnbestrijding en voor- en nazorg rondom een operatie.
Massage- of TTouchbehandeling.
Algemene (jaarlijkse) gezondheidscheck.
Advies over vaccinaties, ontwormen en natuurlijke vlo- en teekbestrijding.
Voedingsadvies gericht op jouw dier en situatie.
Begeleiding in de relatie met je dier en coaching met hond.

Wat kan ik voor jou betekenen?

  • Jou begeleiden bij het implementeren van een gezond voedingspatroon

  • Je helpen bij het vinden van meer uitdaging in je leven of passend werk

  • Samen met jou ontdekken hoe je meer kunt bewegen om je goed te voelen

  • Jou leren ontspannen en je hoofd leeg te maken

  • Op zoek naar meer balans en rust in je leven

  • Jou ondersteunen bij alle (kleine) dingen waar je je even geen raad mee weet

  • Jou begeleiden in de relatie met je hond

  • Voor dierondersteunde therapie (animal assisted therapy)

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Gratis

Naast “eat well, play hard, get outside & have fun” kun je op veel meer manieren werken aan meer balans in je leven. Ik geef je tips en tricks om je leven op een positieve manier te veranderen. Helemaal gratis omdat ik weet hoe fijn het is als je je leven gaat leiden zoals jij eigenlijk wil! Kom af en toe terug voor meer! Ik ben namelijk druk bezig met nog meer héél leuke en nuttige tools voor jou, helemaal gratis uiteraard.

WAT VIND JE ERVAN?

Over Charlotte

Een natuurlijke levensstijl waardoor je zowel fysiek, mentaal als emotioneel goed in je vel zit; ik snap heel goed dat dit niet altijd gemakkelijk is. Het lijkt mij superleuk om meer van mijn reis (en die van mijn honden) naar een natuurlijke levensstijl met jou te delen en dit doe ik (onder andere) door meer blogs te schrijven. Want ook ik leer nog iedere dag bij! En ook het begin was voor mij een puzzel… 

MIJN VERHAAL